Madame Posta maakt en verkoopt wenskaarten met extra aandacht voor recyclage. En uiteraard voor schoonheid en een knipoog! Papier is een prachtig materiaal om “kaartkunstjes” te creëren en verspreiden. Madame Posta heeft veel eerbied voor de grondstoffen die een wenskaart vormen én stimuleert mensen elkaar te verwonderen met bijzondere post. Zo ontwerpt zij o.a. een reeks kaarten met groeipapier.

De nadruk ligt op taalspel, frisse ideeën en existentiële tintelingen*; illustratiewerk laat Madame Posta over aan anderen. Haar eigenwijze citaten sieren de composities, als een bonte mix van Loesje en Yogi Tea quotes. Madame Posta werkt met (zelfgemaakte) stempels en laat ook kaartjes ecologisch drukken in beperkte oplages. Voorlopig te vinden bij gelegenheid op marktjes.

Because wishful thinking can come true

 

blijven plakken

Deze reeks behelst ambachtelijk plooi- en plakwerk. Elke kaart is door de fluwelen handen gegaan van Madame Posta. Het concept: oude of iets minder oude stickers krijgen een tweede leven op een hippe kaart. M.P. zet haar CO²-neutrale stempel eronder, op een zonnig geel kwaliteitsvol papier van bij EcoCrea. Dubbelgevouwen, 160 grams.

 

natuurpareltjes

Een oplage van ecologisch gedrukte postkaarten, met afgeronde hoeken (die u hier niet ziet). Een mooi eenvoudig design voor een relax-momentje. Foto en woorden zitten elkaar gegoten. Deze reeks wordt steeds verder uitgebreid en is misschien wel het handelsmerk van Madame Posta. Een greep uit het aanbod:

             

Op de pagina Spielerei vindt u nog enkele andere Natuurpareltjes.

 

*Met dank aan de Zonder zon zon, theaterproductie van ARSENAAL/LAZARUS.