Hoi!

De laatste keer dat u mij kon horen spelen, was hier in thuisstad Mechelen al bijna een maand geleden intussen… Time flies when you’re having fun. 😉 Op zondag 1 juli waren alle winkels open met de verse solden, en maakte ik van de gelegenheid gebruik om den Bruul wat op te vrolijken als bijna volleerde (ahum) straatmuzikante. Het was tof met onbekende en bekende passanten, en zelfs een praatje met de zonen van het Draaiorgelmuseum in Voortkapel-Westerlo, wat een toeval! Ben daar nog steeds niet geraakt… Sinds april zit ik trouwens zowat de helft van de tijd in de Ardennen in de bossen, ver weg van stad en drukte.

Madame Posta is bezig met haar verhuis en andere creatieve uitspattingen. Eind augustus moet mijn huis leeggemaakt zijn en mijn inboedel omgevormd tot caravan-proporties. Want mijn eerste tiny house of kleinkunsthuizeke is een speciaal caravanneke! Ik word meer nomadisch en off grid eigenlijk… Past wel bij draaiorgelsmuzikantenbestaan, toch. Aangezien ik aan het ontspullen en minimaliseren ben, kopieer ik hieronder het bericht dat ik zojuist stuurde aan Christian Wittmann orgelbouwer. Het staat namelijk al even op mijn planning om mijn geweldige Dulce-orgel “om te ruilen” voor een kleiner Ă©n draagbaar buikorgeltje!!! (Wat mijn eerste idee was. Een buikorgeltje! Reminder: eerste ideeĂ«n zijn meestal de beste.) De orgelkar van Raffin wordt mee verkocht, daar kan ik niks meer mee. Ik heb gewoon compacter nodig. De 20’er muziekrolletjes kan ik blijven gebruiken, heerlijk. Die collectie kan ik stockeren in de wagen die mijn caravan zal trekken, yes. Allemaal dik in orde.

Lachen jullie dan nu mee met dit grappige bericht dat ik opstelde? Ik spreek dus echt geen kneit Duits, ik versta dat wel logischerwijze als halve germaniste en ken enkele woorden en begrippen, doch heb het nooit in school geleerd en voor talen ben ik een lullige autodidact. Tja, behelpen dan maar. Dank u internet!

“Hallo, sprechen Sie Englisch oder Französisch bitte? Ich komme aus Belgien und spreche NiederlĂ€ndisch, kein Deutsch. Ich habe ein Raffin Drehorgel aber ich möchte eine kleineres bauchorgel kaupfen. It would be nice if we can speak english because now i use google translate to write you. Vielen dank!”

Ziezo, veel informatie samengebundeld, om eigenlijk vooral onderstaande te zeggen, hihi.

Tot ziens, tot hoors, tot speels!