Madame Posta is de artiestennaam van Elke Van Opstal. Zij maakt wenskaarten, speelt draaiorgelmuziek en deelt haar liefde voor kamishibai met u. Missie: verspreiden van ambachtelijk speelplezier dankzij papier &eco. Haar eco-vriendelijke milieubewuste leefwijze komt hier vanzelf bij piepen. Letterlijk en figuurlijk drukt Madame Posta deze homemade stempel met haar onderneming:

plezier

Speelplezier is essentieel; ik associeer het met enthousiasme, spontaniteit, humor, spirit, vreugde, joy, genieten… Feest der zintuigen. “Als ge maar plezier hebt” is een zinnetje dat ik me nagalmend herinner van de moeder van mijn moeder. Ode aan haar! Ik zeg op mijn beurt “Als ge maar geniet, van uw geluk en van uw verdriet”. Jazeker, lachen én huilen. Dat onze ogen mogen blinken, van verlossende tranen of heerlijke pretlichtjes.

dankzij

Wie dankbaarheid en verwondering als levenskunst omarmt, ervaart zo’n geweldige rijkdom. Het is hier een aards paradijsje. Het jaar 2018 is voor Madame Posta haar “springplank naar zelfstandige”, met dank aan het ESF van Europa voor het project Maak werk van je zaak. Elke stap telt! Dikke merci aan de supporters onderweg, de inspirators, de vrienden en de vijanden. En hoe bijzonder toch om in deze tijd te leven, met o.a. internet-revoluties, basisinkomen-utopieën en permacultuur-projecten.

papier

De grondstof waarmee ik werk, is zulk kostbaar materiaal en een fantastisch veelzijdig medium. Ik doe aan herwaardering van de talloze mogelijkheden van papier. Daarnaast kan u bij Madame Posta een liefde voor hout bespeuren, en natuurlijke materialen tout court. O ja, als u zich afvraagt wat een draaiorgeltje nou met papier te maken heeft, lees dan vooral verder…